News
home
> News > Local News
Commercial projects kick off construction
02/20/2019

Construction has recently kicked off on a commercial complex on the former site of the Red Town at 570-588 Huaihai Road W.

 

 

 

 

 

The future Shanghai Rong Qiao Center will have eight new buildings as well as the well-preserved iconic red factory houses that once belonged to the No. 10 Steel Factory of Shanghai Bao Steel Group.

 

 

 

 

 

The complex is designed to be home to not only offices and commercial facilities but also venues for leisure and cultural activities.

 

 

 

There will be 130,000 square meters of space above the ground and 100,000 square meters below ground.

 

 

 

At the same time, a complex consisting of five buildings and a sunken courtyard is being built to the west of Youle Road, northwest of Weichang Road and south of Konggang No. 8 Road.

 

 

 

 

 

With a total space of 173,000 square meters, the complex will have 83,000 square meters above the ground and 90,000 square meters beneath the ground.

 

 

 

 

 

Apart from the commercial projects being constructed, Gubei Soho, surrounded by fabulous natural landscape and strong business atmosphere, is completed to become a signature landmark for Shanghai’s central business district.

 

 

 

The distinctive zig-zag form of Gubei Soho strikes a dynamic silhouette that extends the character of the New Hongqiao Central Garden.

 

 

 

 

 

The project consists of a 38-story office tower and a 12-story podium with retail and basement parking. The landscape design takes advantage of proximity to the park, extending the experience of resting and strolling in a lush natural environment into the project.

 

 

 

Taking advantage of its central position in views across the park, the architectural form is at the same time rational and expressive. Inspired by the proportions of Constantin Brâncu’s Endless Column, the tower presents itself as an undulating obelisk featuring a diagonally canted zig-zag profile.

 

 

 

 

 

Each side of its sculptural form consists of four stacked volumes. A series of shifted grids create a density of wall surface that shades from the sun, reduces glass glare, and creates a sense of urban solidity.

 

 

 

The podium massing complements the tower with a simpler articulation. The angle on its vertical planes places emphasis on the street experience by reflecting the residential neighborhood. On the top level, a sky garden is placed, offering dining and outdoor spaces to both the building tenants and the general public.

 

 

 

 

 

 

Editor: Li Xinran Shanghai Daily

 

 

 

GovernmentNewsCommercial ServiceLiving in ChangningCulture&TourismAbout ChangningInteractive ChangningSitemap